研究実施課題名
予算区分
研究期間
研究担当者
発表論文等
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食品物性の咀嚼量に対する効果の解明
委託費プロ(食品成分)
2000〜2001年度 (2001年度)
神山かおる
1) Kohyama, K., Sakai, T., Azuma, T., Mizuguchi, T. and Kimura, I.:
Pressure distribution measurement in biting surimi gels with molars
using a multiple-point sheet sensor. Biosci. Biotechnol. Biochem.,
65 (12), 2597-2603 (2001)
2) Kohyama, K., Sakai, T. and Azuma, T.: Patterns observed in the
first chew of foods with various textures. Food Sci. Technol. Res.,
7(4), 290-296 (2001)
3) 神山かおる:咀嚼解析による高齢者が噛みにくい食品の解明, 食品工業, 44(20), 18-24 (2001)
4) 神山かおる:口腔内直接計測による食品物性の評価.『老化抑制と食品−抗酸化・脳・咀嚼−』, 独立行政法人食品総合研究所編, アイピーシー,
pp. 296-307 (2002) |