刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第74号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第74号
発行年月日
: 2010年3月 1日
概要

報文

  • Ryanodine receptor inhibitor dantrolene alleviates nivalenol.induced cytotoxicity in HL60 cells

技術報告

  • はちみつに含まれるHMF 定量分析法の開発
  • 生産工程プロジェクトにおける微生物技能試験への2008年度参加結果
  • Changes in Cadmium Content when Processing Soybean to Miso and Soy Sauce
  • 燃焼法によるコメ中の全窒素測定の試験室間共同試験-第3報
  • 製粉方法の異なる米粉の特性と製パン性の関係

研究ノート

  • gyrB 遺伝子によるArcobacter 属の系統解析とその多様性について

国連大学生研究成果    

  • Application of Novel Thermal Processing Technique to Produce High Quality Foods
  • Detection and Control of Food borne Pathogens in Fresh Produce
  • Study on nutrient content of micronutrient seasoning powder prepared from bovine internal organs and indigenous plants
  • Improvement of Yeast Strains Suitable for Bioethanol Production
  • Screening of Functionality of Selected Indigenous Foods of Bangladesh