刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第71号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第71号
発行年月日
: 2007年3月 1日
概要

報文

  • 豆腐破断応力と11Sグロブリンジスルフィド結合蛍光標識強度
  • Alteration by dietary soy isoflavone of SERBP-1-dependent genes in the liver of rats fed a high saturated-fat diet
  • Effect of different electric field on temperature rise, energy efficiency ratio, and solids content during electro-osmotic dewatering of tofu residue (okara)
  • 交流高電界処理における電極内部の温度分布の解析

研究ノート

  • 両親媒性環境下の疎水性蛋白質の分子集合状態の特性評価
  • 麹菌の簡便かつ効率的な胞子形成能の強化法
  • 枯草菌株間におけるバイオフィルム形成能の比較
  • アスパラギン残基特異的エンドプロテアーゼ(レグマチュレイン)迅速活性測定法および酵素の性質
  • Yeast Gcy1p Reduces Erythrose and Erythrose-4-phosphate
  • 食品中のL-アラビノース遊離活性の検索とエノキタケのα-L-アラビノフラノシダーゼ活性の評価
  • アフラトキシンB1とアフラトキシコールの変換反応に関与する肝臓酵素
  • 食用きのこを用いたアフラトキシンB1の分解

技術報告

  • 台湾における『食の安全・安心』確保のための行政システム
  • 西洋ナシを用いた農産物ネット認証システム(VIPS)実証実験
  • 市販香辛料の熱ルミネッセンス(TL)及び光ルミネッセンス(PSL)応答の比較

国連大学生研究成果    

  • Application of Near Infrared Spectroscopy for Determining Protein, Moisture and Water Activity in Rice
  • Evaluation of Techniques Developed for Microbial Safety in Fresh Produce and Seafood
  • Soft electron radiation for the management of Adzuki bean weevil, Callosobruchus chinensis (L.)
  • Disruption of the Genes Involved in Aflatoxin Biosynthesis and Characterization of the Intermediates
  • Effects of Dietary Factors on Hepatic Activity and mRNA Levels of Enzymes Involved in Lipid Metabolism