刊行物詳細

食品総合研究所研究報告 第72号

カテゴリ
: 研究報告
タイトル
: 食品総合研究所研究報告 第72号
発行年月日
: 2008年3月 1日
概要

報文

  • トータルダイエットスタディーのための夏期の野菜類マーケットバスケット試料の構成品目および混合割合の検討
  • Antimicrobial Activity of Cloves and Cinnamon Extracts against Food Borne Pathogens and Spoilage bacteria, and Inactivation of Listeria monocytogenes in Ground Chicken meat with their Essential oils
  • 励起蛍光マトリクス計測に基づくデオキシニバレノール検知法の開発
  • 粘液糖蛋白質の溶液物性評価
  • Liquid chromatographic detection of fumonisins in rice seed
  • LC/MS/MS によるアフラトキシンとベンゾ[a]ピレンの同時分析
  • S urvivability of conidia from a recombinant Aspergillus oryzae strain overproducing cellulase, and its parent strain in a soil environment
  • セルロース担体セルロファインに対するセルロース結合部位を付加した融合タンパク質の吸着
  • 食用担子菌ヤマブシタケによるシュガービートパルプの分解
  • Phylogenetic analysis of the yeast Trichosporonoides megachiliensis SN G-42 by sequencing the large subunit (26S )D1/D2 rDNA regions
  • 茨城県および千葉県内の畑土壌におけるAspergillus flavusおよびA.parasiticusの分布調査
  • Biodegradation of Di-(2-ethylhexyl)phthalate by Fungi

技術報告

  • The gram-scale preparation of oligosaccharide DFA I using the enzyme from Arthrobacter ureafaciens A51-1.
  • ベトナムにおける食品安全性確保のための取組み
  • 安心情報が消費者の農産物購買行動に及ぼす影響

国連大学生研究成果    

  • Antibacterial Properties of some Spices and Herbs against Food borne Pathogens, Spoilage Bacteria, and their Application in Food Preservation
  • New Processing for Improvement of Qualiry and Quantity of Soybean Product
  • Elucidation of Texture Improvement of fermented Rice Noodles using Combined Rheological and Structural Analyses
  • Chitinase and application for bioconversion of chitin from shellfish waste
  • Analysis on Performance of Membrane Separation Process for Agricultural Products