刊行物詳細
食品総合研究所研究報告 第80号
- カテゴリ
- : 研究報告
- タイトル
- : 食品総合研究所研究報告 第80号
- 発行年月日
- : 2016年3月10日
- ISSN
- : 0301-9780
- 概要
- :
報 文
- ラットによる食品含有フラボノイドの肝臓,血清コレステロール,血清8- イソプロスタンに及ぼす影響の検討
- 3MTM Molecular Detection System を用いた Listeria monocytogenes の簡易迅速遺伝子検査法の評価
- Two models of a farming environment: the fate of Escherichia coli contaminating either soil or water with soil
- Glutathione changes physical properties of rice batter without increasing its allergenicity
- ?菌 Aspergillus oryzae の形態関連遺伝子の解析
研究ノート
- 官能評価による加熱植物油の簡便な風味のプロファイリング
- 味噌汁の作り方の違いがフラン量低減に及ぼす影響
- 茨城県つくば市の屋外でトラップに捕獲された貯穀害虫の記録(2014年11月~2015年10月)
- Improvement of the group testing method to evaluate GM maize content
- Production of monodisperse oil-in-water emulsions using asymmetric micro through-holes compactly arranged on a metallic chip
- Lactobacillus brevis の凝集を引き起こす物質の探索
- 界面活性剤で可溶化された生体膜タンパク質の熱処理特性の評価
- 大腸菌におけるゲノム重複を介した多剤耐性化
技術報告
- 2009年度及び2010年度精米粉末中無機元素,並びに2009年度ひじき粉末中無機元素の技能試験結果
- 画像認識技術による食品害虫の自動判別
- 食品総合研究所微生物バンクの現状と菌株の省エネルギー保存方法およびデータ管理方法の検討
国連大学生研究成果
- Hyper production of Acid protease by food grade fungi using food by-product
- Genetic approach for bacteriophage resistance of Bacillus subtilis (natto)
- Identification and Control of Microbiological Hazards in Fermented Vegetables and Fermented Fishes Produced in Cambodia
- Functional Components of Colored Rice and Selected Vegetables
- Screening and identification of enzyme inhibitors in local foods and analysis of lipase inhibition mode by anti-hyperlipidemic polyphenols
原著論文